20
қаңтар
2020
Мониторинг қорытындысы
М.Мақатаев атындағы №14 орта мектеп асханасында тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның қаңтар айындағы зерделеу қорытындысы туралы ақпарат
Мақсаты: Асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасын, тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуын анықтау
Комиссия құрамы: мектеп директоры- Нурбалтаева З.К, ДОІЖО-Тастанбекова Б.М, кәсіподақ төрайымы-Сайлауова Г.Е, медбике- Биневова С.Б, әлеуметтік педагог-Абдиева С.К, ата-аналар комитеті мүшесі-Жумагулова Н, психолог-Бекккулиева А.А.
Мектеп бойынша барлық оқушы саны-1266 оқушы, үйде оқитын оқушылар саны-17 оқушы, мектепте оқитын оқушылар саны-1249 оқушы, оның ыстық тамақпен қамтылғаны-478 оқушы, «Жалпыға бірдей білім беру мен қамту» қоры есебінен тамақтанатыны-365 оқушы, ата-ана есебінен тамақтанатыны- 113 оқушы, буфеттік тағаммен тамақтанатыны-365 оқушы. Тамақтың бағасы- 450 теңге.
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясының 2020 жылдың 20 қаңтар күнгі асхана жұмысын зерделеу барысында асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасы тексерілді, мерзімі өтпеген. Тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтар жарамды, құралдар маркерленген, шеті ұшқан ыдыстарды қолданбау ескертілді, тазалық талапқа сай болды.Асханада күнделікті және апталық ас мәзірі көрнекті жерде бекітіліп, ілініп тұр. Зерделеу күнгі берілген тамақ ас мәзіріне сәйкес болды. Зерделеу күнгі тамақтың түрі: Сары май қосылған сүтке піскен жүгері ботқасы, какао, сары май мен сыр қосылған бутерброд, сүзбеше, вафли. Тамақтың дәмін тексеру кезінде кемшіліктер болмады, азық-түліктің сапасы талапқа сай, ас мәзірі бойынша берілді. Азық –түліктің сапасын растайтын құжаттар талапқа сай.
Сары май қосылған сүтке піскен жүгері ботқасы сұйықтау болғаны айтылып, қоңырау уақытын дұрыс пайдалану ескертілді. Шеті ұшқан ыдыстарды қолданбау, ас мәзірін күнделікті уақытында ауыстыру ұсыныс ретінде айтылды.
Ұсыныс:
1.Күнделікті ас мәзірі мен тыйым салынған өнімдер тізбесі уақытында
көрнекті жерге ілінсін;
2.Мектеп асханасының қызметін зерделеу комиссиясының жұмысы жүйелі жүргізілсін;
Әлеуметтік педагог Абдиева С.К.
Мақсаты: Асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасын, тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуын анықтау
Комиссия құрамы: мектеп директоры- Нурбалтаева З.К, ДОІЖО-Тастанбекова Б.М, кәсіподақ төрайымы-Сайлауова Г.Е, медбике- Биневова С.Б, әлеуметтік педагог-Абдиева С.К, ата-аналар комитеті мүшесі-Жумагулова Н, психолог-Бекккулиева А.А.
Мектеп бойынша барлық оқушы саны-1266 оқушы, үйде оқитын оқушылар саны-17 оқушы, мектепте оқитын оқушылар саны-1249 оқушы, оның ыстық тамақпен қамтылғаны-478 оқушы, «Жалпыға бірдей білім беру мен қамту» қоры есебінен тамақтанатыны-365 оқушы, ата-ана есебінен тамақтанатыны- 113 оқушы, буфеттік тағаммен тамақтанатыны-365 оқушы. Тамақтың бағасы- 450 теңге.
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясының 2020 жылдың 20 қаңтар күнгі асхана жұмысын зерделеу барысында асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасы тексерілді, мерзімі өтпеген. Тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтар жарамды, құралдар маркерленген, шеті ұшқан ыдыстарды қолданбау ескертілді, тазалық талапқа сай болды.Асханада күнделікті және апталық ас мәзірі көрнекті жерде бекітіліп, ілініп тұр. Зерделеу күнгі берілген тамақ ас мәзіріне сәйкес болды. Зерделеу күнгі тамақтың түрі: Сары май қосылған сүтке піскен жүгері ботқасы, какао, сары май мен сыр қосылған бутерброд, сүзбеше, вафли. Тамақтың дәмін тексеру кезінде кемшіліктер болмады, азық-түліктің сапасы талапқа сай, ас мәзірі бойынша берілді. Азық –түліктің сапасын растайтын құжаттар талапқа сай.
Сары май қосылған сүтке піскен жүгері ботқасы сұйықтау болғаны айтылып, қоңырау уақытын дұрыс пайдалану ескертілді. Шеті ұшқан ыдыстарды қолданбау, ас мәзірін күнделікті уақытында ауыстыру ұсыныс ретінде айтылды.
Ұсыныс:
1.Күнделікті ас мәзірі мен тыйым салынған өнімдер тізбесі уақытында
көрнекті жерге ілінсін;
2.Мектеп асханасының қызметін зерделеу комиссиясының жұмысы жүйелі жүргізілсін;
Әлеуметтік педагог Абдиева С.К.