Зерделеу » СШ №14
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Тараз қаласы білім бөлімінің
«М.Мақатаев атындағы №14 орта мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(7262) 46-61-04
Есепші бөлімі:
+7(7262) 46-61-04
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » Зерделеу
09
сәуір
2019

Зерделеу

М.Мақатаев атындағы №14 орта мектеп асханасында тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның және бракераждық комиссияның ақпан айындағы зерделеу қорытындысы туралы ақпарат

Мақсаты: Асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасын, тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуын анықтау
Комиссия құрамы: мектеп директоры- Нурбалтаева З.К, ДОІЖО-Тастанбекова Б.М, кәсіподақ төрайымы-Сайлауова Г.Е, медбике- Биневова С.Б, әлеуметтік педагог-Абдиева С.К, ата-аналар комитеті мүшесі-Жумагулова Н, психолог-Бекккулиева А.А.
Мектеп бойынша барлық оқушы саны-1237 оқушы, үйде оқитын оқушылар саны-20 оқушы, мектепте оқитын оқушылар саны-1217 оқушы, оның ыстық тамақпен қамтылғаны-283 оқушы, «Жалпыға бірдей білім беру мен қамту» қоры есебінен тамақтанатыны-191 оқушы, ата-ана есебінен тамақтанатыны-92 оқушы, буфеттік тағаммен тамақтанатыны-406 оқушы. Тамақтың бағасы-250 теңге.
№ Бар лық оқу шы саны Үйде оқи тын оқушы саны

Мек тепте оқи тын оқушы саны

Ыстық тамақ пен қамтылған оқушы саны % Оның ішінде : Буфеттік тамақпен қам тыл ған оқушылар саны %
Мемлекет қаражаты есебінен тамақтанатын аз қамтыл ған отбасы ның балалар саны % Ата-анасының есебі нен тамақтана тын бала лар саны %
1 1237 20 1217 283 23 191 67 92 33 406 33

Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясының және бракераждық комиссиясының 2019 жылдың 26 ақпан күнгі асхана жұмысын зерделеу барысында асхананың санитарлық жағдайы жақсы, асхана таза, қолданылатын құралдар маркерленген, буфеттік тағамдардың бағасы жазылған, беті жабылған, асхана қызметкерлерінің жеке санитарлық-гигиеналық жағдайы талапқа сай болды. Ас мәзірінің болуы және ондағы азық -түліктің сәйкес келуі тексерілді. Асханада мектеп басшысымен бекітілген күнделікті ас мәзірі ілініп тұрды, зерделеу болған күнгі беріліп жатқан тамақтың түрі бекітілген ас мәзіріне сәйкес келді. Зерделеу күнгі тамақтың түрі: құс етінен палау, салат сәбізден «С» дәруменмен компот кептірілген, нан. Зерделеу кезіндегі тамақтың түрі, салмағы талапқа сай.Тамақтың дәмін тексеру кезінде кемшіліктер болған жоқ, азық-түліктің сапасын растайтын құжаттары болды. Оқушылар ішетін қайнатылған су құйылған ыдыстың сыртына атын, күнін жазып қою ескертілді. Буфеттік тағамдардың түрін көбейту, тыйым салынған тағамдарды сатпау, пісірмеу ескертілді. Асханадағы жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасы тексерілді, барлық азық-түліктің сапасын растайтын сертификаттары бар, мерзімі өтпеген. Тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығы тексерілді,күнделікті азық-түлікті сақтауға жарамды, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуы тексерілді, зерделеу барысында өнім мен дайын тағамдардың мерзімі мен сақталуы талапқа сай болды.

Ұсыныс:
1. Оқушылар ішетін қайнатылған су құйылған ыдыстың сыртына аты, күні жазылып, ауыстырылып отырылсын;
2. Тыйым салынған тағамдар қолданылмасын;
3. Оқушылардың сұранысы бойынша буфеттік тағамдардың түрі көбейтілсін;


Әлеуметтік педагог Абдиева С.К.

Похожие публикации:

09 сәуір 2019 Хаттама №8
09 сәуір 2019 Зерделеу
29 қаңтар 2019 Тамақтану айдары
21 желтоқсан 2018 Тамақтану айдары
Прокомментировать
Введите код с картинки:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив