25
желтоқсан
2019
Мониторинг қорытындысы
М.Мақатаев атындағы №14 орта мектеп асханасында тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның желтоқсан айындағы зерделеу қорытындысы туралы ақпарат
Мақсаты: Асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасын, тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуын анықтау
Комиссия құрамы: мектеп директоры- Нурбалтаева З.К, ДОІЖО-Тастанбекова Б.М, кәсіподақ төрайымы-Сайлауова Г.Е, медбике- Биневова С.Б, әлеуметтік педагог-Абдиева С.К, ата-аналар комитеті мүшесі-Жумагулова Н, психолог-Бекккулиева А.А.
Мектеп бойынша барлық оқушы саны-1266 оқушы, үйде оқитын оқушылар саны- 17оқушы, мектепте оқитын оқушылар саны-1249 оқушы, оның ыстық тамақпен қамтылғаны- 468 оқушы, «Жалпыға бірдей білім беру мен қамту» қоры есебінен тамақтанатыны- 357 оқушы, ата-ана есебінен тамақтанатыны-111 оқушы, буфеттік тағаммен тамақтанатыны-369 оқушы. Тамақтың бағасы-450 теңге.
№Барлық оқушы саныҮйде оқитын оқушы саны
Мектепте оқитын оқушы саны
Ыс тық тамақпен қам тыл ған оқу шы саны%Оның ішінде : Буфет тік тамақ пен қамтылған оқушы лар саны%
Мемлекет қаражаты есебінен тамақтана тын аз қамтылған отбасының балалар саны%Ата-анасы ның есебі нен тамақ танатын балалар саны%
1126617124946837357761112436930
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясының 2019 жылдың 25 желтоқсан күнгі асхана жұмысын зерделеу барысында асхана қызметкерлері санитариялық қағида талаптарының сақталуын күнделікті бақылауда ұстайды. Тоңазытқышта, қоймада азық-түліктің сақталуы талапқа сай. Тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтар жарамды. Асханада «Бақылау асы» көрнекті жерге орналастырылған, «Дұрыс тамақтану» бұрышы бар, апталық ас мәзірі және күнделікті ас мәзірі бар.
Зерделеу күнгі тамақтың түрі: ет котлеті, гарнир: піскен қарақұмық, сәбізден салат маймен, вафли, «С» дәрумені қосылған кептірілген жеміс компоты, нан. Асханадағы азық-түліктің сапасы талапқа сай, дәмін тексеру кезінде кемшіліктер болған жоқ, мөлшері дұрыс.
Асханада шағымдар мен ұсыныстар журналы ашылған. Желтоқсан айы бойынша 4 ата-анадан ұсыныстар айтылыпты, ата-аналар асхана тамақтарының дәмді екендігін айтып, асхана қызметкерлеріне алғысын білдірген. Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттары бар. Күнделікті ас мәзірінің көрнекті жерде ілінуі және буфеттік тағамдардың бағасының болуы ескерту ретінде айтылды. Самса етінің сапасын жақсарту, балалар тоқашының дәмін келтіру, қоңырау уақытын жүйелі пайдалану ұсыныстары айтылды.
Шешім:
1.Мектеп асханасында тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның ұсыныстары мен ескертулері уақытында ескерілсін;
2.Шағымдар мен ұсыныстар журналына мониторинг жүргізіліп, тиісті шаралар қолданылсын;
Әлеуметтік педагог Абдиева С.К.
Мақсаты: Асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасын, тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуын анықтау
Комиссия құрамы: мектеп директоры- Нурбалтаева З.К, ДОІЖО-Тастанбекова Б.М, кәсіподақ төрайымы-Сайлауова Г.Е, медбике- Биневова С.Б, әлеуметтік педагог-Абдиева С.К, ата-аналар комитеті мүшесі-Жумагулова Н, психолог-Бекккулиева А.А.
Мектеп бойынша барлық оқушы саны-1266 оқушы, үйде оқитын оқушылар саны- 17оқушы, мектепте оқитын оқушылар саны-1249 оқушы, оның ыстық тамақпен қамтылғаны- 468 оқушы, «Жалпыға бірдей білім беру мен қамту» қоры есебінен тамақтанатыны- 357 оқушы, ата-ана есебінен тамақтанатыны-111 оқушы, буфеттік тағаммен тамақтанатыны-369 оқушы. Тамақтың бағасы-450 теңге.
№Барлық оқушы саныҮйде оқитын оқушы саны
Мектепте оқитын оқушы саны
Ыс тық тамақпен қам тыл ған оқу шы саны%Оның ішінде : Буфет тік тамақ пен қамтылған оқушы лар саны%
Мемлекет қаражаты есебінен тамақтана тын аз қамтылған отбасының балалар саны%Ата-анасы ның есебі нен тамақ танатын балалар саны%
1126617124946837357761112436930
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясының 2019 жылдың 25 желтоқсан күнгі асхана жұмысын зерделеу барысында асхана қызметкерлері санитариялық қағида талаптарының сақталуын күнделікті бақылауда ұстайды. Тоңазытқышта, қоймада азық-түліктің сақталуы талапқа сай. Тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтар жарамды. Асханада «Бақылау асы» көрнекті жерге орналастырылған, «Дұрыс тамақтану» бұрышы бар, апталық ас мәзірі және күнделікті ас мәзірі бар.
Зерделеу күнгі тамақтың түрі: ет котлеті, гарнир: піскен қарақұмық, сәбізден салат маймен, вафли, «С» дәрумені қосылған кептірілген жеміс компоты, нан. Асханадағы азық-түліктің сапасы талапқа сай, дәмін тексеру кезінде кемшіліктер болған жоқ, мөлшері дұрыс.
Асханада шағымдар мен ұсыныстар журналы ашылған. Желтоқсан айы бойынша 4 ата-анадан ұсыныстар айтылыпты, ата-аналар асхана тамақтарының дәмді екендігін айтып, асхана қызметкерлеріне алғысын білдірген. Тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттары бар. Күнделікті ас мәзірінің көрнекті жерде ілінуі және буфеттік тағамдардың бағасының болуы ескерту ретінде айтылды. Самса етінің сапасын жақсарту, балалар тоқашының дәмін келтіру, қоңырау уақытын жүйелі пайдалану ұсыныстары айтылды.
Шешім:
1.Мектеп асханасында тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның ұсыныстары мен ескертулері уақытында ескерілсін;
2.Шағымдар мен ұсыныстар журналына мониторинг жүргізіліп, тиісті шаралар қолданылсын;
Әлеуметтік педагог Абдиева С.К.