25
желтоқсан
2019
Тамақтану хаттамасы желтоқсан айына
Әлеуметтік қорғалмаған және күнкөрісі төмен отбасылардан шыққан жекелеген санаттағы оқушыларға көмек көрсету комиссиясы отырысының
№8 ХАТТАМАСЫ
Тараз қаласы Мерзімі: 25.12.2019ж.
М.Мақатаев атындағы
№14 орта мектебі
Барлығы: 7
Қатысқаны: 7
Күн тәртібінде:
І. Асханада тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның және бракераждық комиссияның желтоқсан айы бойынша зерделеу қорытындысы;
ІІ. Шағымдар мен ұсыныстар журналының мониторингі және қолданылған шаралар;
ІІІ. Әртүрлі мәселелер;
І. Тыңдалды: Асханада тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның және бракераждық комиссияның желтоқсан айы бойынша зерделеу қорытындысы;
І.І.Сөз алды: мектеп директоры З.К.Нурбалтаева:- асханада тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның және және бракераждық комиссияның желтоқсан айы бойынша зерделеу қорытындысы мен жалпы асхана жұмысына бақылауды күшейту жұмыстары талқыланатындығын айтты. Қараша айында өткізілген отырыстың шешімі бойынша жүргізілген жұмыстарға тоқталып, ескертулер мен ұсыныстардың уақытында орындалғанын жеткізді.
Комиссия құрамы: Комиссия төрайымы мектеп директоры – З.К.Нурбалтаева, директордың оқу ісі жөніндегі орынбасары –Б.Тастанбекова, әлеуметтік педагог-С.К.Абдиева, кәсіподақ төрайымы-Г. Е.Сайлауова, ата-ана комитетінің төрайымы-Ералиева М.Т, психолог - А.А.Беккулиева, медбике-С.Б. Биневова
І.ІІ. Сөз алды: әлеуметтік педагог С.Абдиева:- Мектеп бойынша барлық оқушы саны-1266 оқушы, үйде оқитын оқушылар саны-17 оқушы, мектепте оқитын оқушылар саны-1249 оқушы, оның ыстық тамақпен қамтылғаны- 468 оқушы, «Жалпыға бірдей білім беру мен қамту» қоры есебінен тамақтанатыны-357 оқушы, ата-ана есебінен тамақтанатыны-111 оқушы, буфеттік тағаммен тамақтанатыны-369 оқушы. Тамақтың бағасы-450 теңге.
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясының 2019 жылдың 25 желтоқсан күнгі асхана жұмысын зерделеу барысында асхана қызметкерлері санитариялық қағида талаптарының сақталуын күнделікті бақылауда ұстайды. Тоңазытқышта, қоймада азық-түліктің сақталуы талапқа сай. Тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтар жарамды. Асханада «Бақылау асы» көрнекті жерге орналастырылған, «Дұрыс тамақтану» бұрышы бар, апталық ас мәзірі және күнделікті ас мәзірі бар.
Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыруы және тексеру қорытындысы бойынша жалпы асхананың санитарлық жағдайы және берілетін тамақтың сапасы жақсы, ыдыстармен қамтылуы және ыдыс жуатын бөлменің жай-күйі талапқа сай, ыдыс жуатын бөлме таза.
ІІ. Тыңдалды: Шағымдар мен ұсыныстар журналының мониторингі және қолданылған шаралар
ІІ.І.Сөз алды: ата-ана комитетінің төрайымы М.Т.Ералиева:-асханада шағымдар мен ұсыныстар журналында желтоқсан айы бойынша 4 ата-анадан шағым мен ұсыныстар айтылыпты, барлығы асхана тамақтарына қанағаттанатындықтарын айтып, мектеп аспазшыларына алғысын білдіргендігін жеткізді.
ІІІ. Тыңдалды: Әртүрлі мәселелер
ІІІ.І. Сөз алды: мектеп медбикесі С.Биневова:- Зерделеу күнгі тамақтың түрі: ет котлеті, гарнир: піскен қарақұмық, сәбізден салат маймен, вафли, «С» дәрумені қосылған кептірілген жеміс компоты, нан. Асханадағы азық-түліктің сапасы талапқа сай, дәмін тексеру кезінде кемшіліктер болған жоқ, мөлшері дұрыс.
ІІІ.ІІ. Сөз алды: директордың оқу ісі жөніндегі орынбасары –Б.Тастанбекова: тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттары бар. Күнделікті ас мәзірінің көрнекті жерде ілінуі және буфеттік тағамдардың бағасының болуы ескерту ретінде айтылды. Самса етінің сапасын жақсарту, балалар тоқашының дәмін келтіру, қоңырау уақытын жүйелі пайдалану ұсыныстары айтылды.
Шешім:
1.Күнделікті ас мәзірі көрнекі жерге уақытында ілінсін;
2.Тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясы мен бракераждық комиссия жұмысы жүйелі жүргізілсін;
3.Шағымдар мен ұсыныстар журналына мониторинг жүргізіліп, тиісті шаралар қолданылсын;
Отырыс төрайымы: З.К.Нурбалтаева
Хатшы: А.Елеуова
№8 ХАТТАМАСЫ
Тараз қаласы Мерзімі: 25.12.2019ж.
М.Мақатаев атындағы
№14 орта мектебі
Барлығы: 7
Қатысқаны: 7
Күн тәртібінде:
І. Асханада тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның және бракераждық комиссияның желтоқсан айы бойынша зерделеу қорытындысы;
ІІ. Шағымдар мен ұсыныстар журналының мониторингі және қолданылған шаралар;
ІІІ. Әртүрлі мәселелер;
І. Тыңдалды: Асханада тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның және бракераждық комиссияның желтоқсан айы бойынша зерделеу қорытындысы;
І.І.Сөз алды: мектеп директоры З.К.Нурбалтаева:- асханада тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның және және бракераждық комиссияның желтоқсан айы бойынша зерделеу қорытындысы мен жалпы асхана жұмысына бақылауды күшейту жұмыстары талқыланатындығын айтты. Қараша айында өткізілген отырыстың шешімі бойынша жүргізілген жұмыстарға тоқталып, ескертулер мен ұсыныстардың уақытында орындалғанын жеткізді.
Комиссия құрамы: Комиссия төрайымы мектеп директоры – З.К.Нурбалтаева, директордың оқу ісі жөніндегі орынбасары –Б.Тастанбекова, әлеуметтік педагог-С.К.Абдиева, кәсіподақ төрайымы-Г. Е.Сайлауова, ата-ана комитетінің төрайымы-Ералиева М.Т, психолог - А.А.Беккулиева, медбике-С.Б. Биневова
І.ІІ. Сөз алды: әлеуметтік педагог С.Абдиева:- Мектеп бойынша барлық оқушы саны-1266 оқушы, үйде оқитын оқушылар саны-17 оқушы, мектепте оқитын оқушылар саны-1249 оқушы, оның ыстық тамақпен қамтылғаны- 468 оқушы, «Жалпыға бірдей білім беру мен қамту» қоры есебінен тамақтанатыны-357 оқушы, ата-ана есебінен тамақтанатыны-111 оқушы, буфеттік тағаммен тамақтанатыны-369 оқушы. Тамақтың бағасы-450 теңге.
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясының 2019 жылдың 25 желтоқсан күнгі асхана жұмысын зерделеу барысында асхана қызметкерлері санитариялық қағида талаптарының сақталуын күнделікті бақылауда ұстайды. Тоңазытқышта, қоймада азық-түліктің сақталуы талапқа сай. Тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтар жарамды. Асханада «Бақылау асы» көрнекті жерге орналастырылған, «Дұрыс тамақтану» бұрышы бар, апталық ас мәзірі және күнделікті ас мәзірі бар.
Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыруы және тексеру қорытындысы бойынша жалпы асхананың санитарлық жағдайы және берілетін тамақтың сапасы жақсы, ыдыстармен қамтылуы және ыдыс жуатын бөлменің жай-күйі талапқа сай, ыдыс жуатын бөлме таза.
ІІ. Тыңдалды: Шағымдар мен ұсыныстар журналының мониторингі және қолданылған шаралар
ІІ.І.Сөз алды: ата-ана комитетінің төрайымы М.Т.Ералиева:-асханада шағымдар мен ұсыныстар журналында желтоқсан айы бойынша 4 ата-анадан шағым мен ұсыныстар айтылыпты, барлығы асхана тамақтарына қанағаттанатындықтарын айтып, мектеп аспазшыларына алғысын білдіргендігін жеткізді.
ІІІ. Тыңдалды: Әртүрлі мәселелер
ІІІ.І. Сөз алды: мектеп медбикесі С.Биневова:- Зерделеу күнгі тамақтың түрі: ет котлеті, гарнир: піскен қарақұмық, сәбізден салат маймен, вафли, «С» дәрумені қосылған кептірілген жеміс компоты, нан. Асханадағы азық-түліктің сапасы талапқа сай, дәмін тексеру кезінде кемшіліктер болған жоқ, мөлшері дұрыс.
ІІІ.ІІ. Сөз алды: директордың оқу ісі жөніндегі орынбасары –Б.Тастанбекова: тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттары бар. Күнделікті ас мәзірінің көрнекті жерде ілінуі және буфеттік тағамдардың бағасының болуы ескерту ретінде айтылды. Самса етінің сапасын жақсарту, балалар тоқашының дәмін келтіру, қоңырау уақытын жүйелі пайдалану ұсыныстары айтылды.
Шешім:
1.Күнделікті ас мәзірі көрнекі жерге уақытында ілінсін;
2.Тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясы мен бракераждық комиссия жұмысы жүйелі жүргізілсін;
3.Шағымдар мен ұсыныстар журналына мониторинг жүргізіліп, тиісті шаралар қолданылсын;
Отырыс төрайымы: З.К.Нурбалтаева
Хатшы: А.Елеуова