Тамақтандыру » Страница 16 » СШ №14
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Тараз қаласы білім бөлімінің
«М.Мақатаев атындағы №14 орта мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(7262) 46-61-04
Есепші бөлімі:
+7(7262) 46-61-04
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » Страница 16
Мектеп асханасы
17
ақпан
2020
Мектеп асханасы
Дұрыс тамақтану ережелері: • Тамақты үстелдің басында отырып қабылдау керек. Егер тамаққа зейін салмаған жағдайда, адам тойғанын білмей қалып, артығымен тамақтанады; • Тамақты асықпай, мұқият шайнап, тамақтану режимін сақтап жеу керек. Тамақты жиі және аз мөлшерде, күніне 5 рет қабылдаған жөн; • Таңертеңгі асты мұқият ішу қажет. Егер организм 10-12 сағат тамақ қабылдамаса, онда ағзадағы қант азайып кетеді. Дұрыс тамақтанудың негізгі шарттары: 1. Тағамның құрамында негізгі қоректік заттар
Ас мәзірі
17
ақпан
2020
Ас мәзірі
АС М Ә З І Р І 17.02. 2020ж. Сары май қосылған сүтке 200/5 190 піскен жүгері ботқасы Какао 200 45 Сары май мен сыр қосылған бутерброд 35/15/10 70 Сүзбеше 1шт 105 Вафли 30 40 _______ 450 Мектеп директоры: З.К. Нурбалтаева Аспазшы: Н.И. Ахмедова АС М Ә З І Р І 18.02. 2020ж. Ет котлеті 60 198 Гарнир: қайнатылған күріш 130 56 Балғын қызанақ салаты 30 44 «С» дәрумені қосылған кептірілген жеміс компоты 200 30 Круассаны «Яшкино» 1шт. 110 Нан 35 12 _______ 450 Мектеп директоры: З.К. Нурбалтаева
Ас мәзірі
10
ақпан
2020
Ас мәзірі
АС М Ә З І Р І 10.02. 2020ж. Сары май қосылған сүтке 200/5 185 піскен «Достық» ботқасы Бал қосылған шай 200/10 40 Сары май мен сыр қосылған бутерброд 35/15/10 70 Сүзбеше 1шт 105 Жұмыртқа 1шт 50 _______ 450 Мектеп директоры: З.К. Нурбалтаева Аспазшы: Н.И. Ахмедова АС М Ә З І Р І 11.02. 2020ж. Тұшпара сорпасы маймен 150/ 70/5 310 Қырыққабаттан салат маймен 50 58 Лимон қосылған тәтті шай 200 40 Печенье 24 30 Нан 35 12 _______ 450 Мектеп директоры: З.К. Нурбалтаева Аспазшы: Н.И. Ахмедова АС М Ә З І
Мектеп асханасы
06
ақпан
2020
Мектеп асханасы
Дұрыс тамақтану сауаттылығы Халқымыз әрқашанда денсаулықты бірінші орынға қойып, бірінші байлық — денсаулық деп санаған. Дені сау, еңбекқор, ақылды азамат болып өсу үшін, дұрыс тамақтана білу қажет. Ол үшін күнделікті ішетін асымыз құнарлы, пайдалы, дәрумендерге бай болу қажет. Балалар мен жасөспірімді дұрыс тамақтандыру олардың денсаулығын нығайтып, дене және ой қабілетінің дамуына мүмкіндік береді, еңбек ету мен сабақ үлгеру қабілетін арттырады. Егер тамақтану дұрыс ұйымдастырылмаса, тиімсіз,
"Мектеп асханасы" акциясының  хаттамасы
03
ақпан
2020
"Мектеп асханасы" акциясының хаттамасы
Әлеуметтік қорғалмаған және күнкөрісі төмен отбасылардан шыққан жекелеген санаттағы оқушыларға көмек көрсету комиссиясы отырысының №10 ХАТТАМАСЫ Тараз қаласы Мерзімі: 03.02.2020ж. М.Мақатев атындағы №14 орта мектебі Барлығы: 7 Қатысқаны: 6 Күн тәртібінде: І.«Мектеп асханасы» акциясын ұйымдастыру, іс-шаралар жоспарын құрып, жауапты мұғалімдерді бекіту; II. Көмек қажет ететін «Жалпыға бірдей білім беру мен қамту» қоры есебінен тегін тамақтанатын оқушыларға көмек көрсету(жалпы оқушылар); ІІІ.
Ас мәзірі
03
ақпан
2020
Ас мәзірі
АС М Ә З І Р І 3.02. 2020ж. Сары май қосылған сүтке 200/5 190 піскен тары ботқасы Какао 200 45 Сары май мен сыр қосылған бутерброд 35/15/10 70 Сүзбеше 1шт 105 Вафли 30 40 _______ 450 Мектеп директоры: З.К. Нурбалтаева Аспазшы: Н.И. Ахмедова АС М Ә З І Р І 4.02. 2020ж. Ет тефтелиі соуспен 80/20 298 Гарнир: пісірілген макарон 100 44 Сәбізден салат маймен 50 56 «С» дәрумені қосылған кисель 200 40 Нан 35 12 _______ 450 Мектеп директоры: З.К. Нурбалтаева Аспазшы: Н.И. Ахмедова АС М Ә З І Р І 5.
Мониторинг қорытындысы
20
қаңтар
2020
Мониторинг қорытындысы
М.Мақатаев атындағы №14 орта мектеп асханасында тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның қаңтар айындағы зерделеу қорытындысы туралы ақпарат Мақсаты: Асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасын, тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуын анықтау Комиссия құрамы: мектеп директоры- Нурбалтаева З.К, ДОІЖО-Тастанбекова Б.М, кәсіподақ