Тамақтандыру » Страница 14 » СШ №14
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Тараз қаласы білім бөлімінің
«М.Мақатаев атындағы №14 орта мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(7262) 46-61-04
Есепші бөлімі:
+7(7262) 46-61-04
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » Страница 14
Мониторинг қорытындысы
25
ақпан
2020
Мониторинг қорытындысы
М.Мақатаев атындағы №14 орта мектеп асханасында тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның ақпан айындағы зерделеу қорытындысы туралы анықтама Мақсаты: Асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасын, тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуын анықтау Комиссия құрамы: мектеп директоры- Нурбалтаева З.К, ДОІЖО-Тастанбекова Б.М, кәсіподақ
Тамақтану хаттамасы ақпан айына
25
ақпан
2020
Тамақтану хаттамасы ақпан айына
Әлеуметтік қорғалмаған және күнкөрісі төмен отбасылардан шыққан жекелеген санаттағы оқушыларға көмек көрсету комиссиясы отырысының №11 ХАТТАМАСЫ Тараз қаласы Мерзімі: 25.02.2020ж. М.Мақатев атындағы №14 орта мектебі Барлығы: 7 Қатысқаны: 7 Күн тәртібінде: І. Асханада тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның және бракераждық комиссияның ақпан айы бойынша зерделеу қорытындысы; ІІ. «Мектеп асханасы» акциясы аясындағы іс-шаралардың қорытындысы; ІІ. Шағымдар мен ұсыныстар
Тамақтану есебі ақпан айына
25
ақпан
2020
Тамақтану есебі ақпан айына
М.Мақатаев атындағы №14 орта мектеп бойынша ақпан айына асханада тамақтану есебі Мектеп бойынша барлық оқушы саны-1266 оқушы, үйде оқитын оқушылар саны-20 оқушы, мектепте оқитын оқушылар саны-1246 оқушы, оның ыстық тамақпен қамтылғаны- 471 оқушы, «Жалпыға бірдей білім беру мен қамту» қоры есебінен тамақтанатыны-361 оқушы, ата-ана есебінен тамақтанатыны- 110 оқушы, буфеттік тағаммен тамақтанатыны-368 оқушы. Тамақтың бағасы- 450 теңге. №Бар лық оқу шы саныҮйде оқи тын оқу шы саны Мектепте оқитын
Мектеп асханасы
24
ақпан
2020
Мектеп асханасы
Тамақтану қағидалары Тәбет (ашығуды сезіну) – сау ағзаның белгісі. Бұл жерде жүйке жүйесі маңызды рөл атқарады. Ескеретін бір жайт, таза, жылы бөлмеде әдемі әзірленген тағам тәбетті ашса, лас, тұрып қалған ас-ауқат тәбетті жауып қана қоймай, ағзаға белгілі мөлшерде зиянын тигізеді. Бір күнде адамға қандай мөлшерде тағам керек? Бұл оның жасына, жынысына, мамандығына, тұрмыстық жағдайына байланысты.Күндізгі тамақтану адамның қанша күш жұмсайтынына байланысты болуы керек. Егер жұмыстың басым
Ас мәзірі
24
ақпан
2020
Ас мәзірі
АС М Ә З І Р І 24.02. 2020ж. Сары май қосылған сүтке 200/5 185 піскен манка ботқасы Бал қосылған шай 200/10 40 Сары май мен сыр қосылған бутерброд 35/15/10 70 Сүзбеше 1шт 105 Жұмыртқа 1шт 50 _______ 450 Мектеп директоры: З.К. Нурбалтаева Аспазшы: Н.И. Ахмедова АС М Ә З І Р І 25.02. 2020ж. Тауық еті қосылған палау 50/250 270 Қырыққабаттан салат маймен 30 48 Лимон қосылған тәтті шай 200/5/15 40 Рулет «Яшкино» 1шт 80 Нан 35 12 _______ 450 Мектеп директоры: З.К. Нурбалтаева Аспазшы: Н.И. Ахмедова
Мектеп асханасы
17
ақпан
2020
Мектеп асханасы
Дұрыс тамақтану ережелері: • Тамақты үстелдің басында отырып қабылдау керек. Егер тамаққа зейін салмаған жағдайда, адам тойғанын білмей қалып, артығымен тамақтанады; • Тамақты асықпай, мұқият шайнап, тамақтану режимін сақтап жеу керек. Тамақты жиі және аз мөлшерде, күніне 5 рет қабылдаған жөн; • Таңертеңгі асты мұқият ішу қажет. Егер организм 10-12 сағат тамақ қабылдамаса, онда ағзадағы қант азайып кетеді. Дұрыс тамақтанудың негізгі шарттары: 1. Тағамның құрамында негізгі қоректік заттар
Ас мәзірі
17
ақпан
2020
Ас мәзірі
АС М Ә З І Р І 17.02. 2020ж. Сары май қосылған сүтке 200/5 190 піскен жүгері ботқасы Какао 200 45 Сары май мен сыр қосылған бутерброд 35/15/10 70 Сүзбеше 1шт 105 Вафли 30 40 _______ 450 Мектеп директоры: З.К. Нурбалтаева Аспазшы: Н.И. Ахмедова АС М Ә З І Р І 18.02. 2020ж. Ет котлеті 60 198 Гарнир: қайнатылған күріш 130 56 Балғын қызанақ салаты 30 44 «С» дәрумені қосылған кептірілген жеміс компоты 200 30 Круассаны «Яшкино» 1шт. 110 Нан 35 12 _______ 450 Мектеп директоры: З.К. Нурбалтаева
Ас мәзірі
10
ақпан
2020
Ас мәзірі
АС М Ә З І Р І 10.02. 2020ж. Сары май қосылған сүтке 200/5 185 піскен «Достық» ботқасы Бал қосылған шай 200/10 40 Сары май мен сыр қосылған бутерброд 35/15/10 70 Сүзбеше 1шт 105 Жұмыртқа 1шт 50 _______ 450 Мектеп директоры: З.К. Нурбалтаева Аспазшы: Н.И. Ахмедова АС М Ә З І Р І 11.02. 2020ж. Тұшпара сорпасы маймен 150/ 70/5 310 Қырыққабаттан салат маймен 50 58 Лимон қосылған тәтті шай 200 40 Печенье 24 30 Нан 35 12 _______ 450 Мектеп директоры: З.К. Нурбалтаева Аспазшы: Н.И. Ахмедова АС М Ә З І