20
қыркүйек
2019
Мониторинг қорытындысы
М.Мақатаев атындағы №14 орта мектеп асханасында тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның қыркүйек айындағы зерделеу қорытындысы туралы ақпарат
Мақсаты: Асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасын, тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуын анықтау
Комиссия құрамы: мектеп директоры- Нурбалтаева З.К, ДОІЖО-Тастанбекова Б.М, кәсіподақ төрайымы-Сайлауова Г.Е, медбике- Биневова С.Б, әлеуметтік педагог-Абдиева С.К, ата-аналар комитеті мүшесі-М.Ералиева, психолог-Бекқулиева А.А.
Мектеп бойынша барлық оқушы саны-1262 оқушы, үйде оқитын оқушылар саны- 17оқушы, мектепте оқитын оқушылар саны-1245 оқушы, оның ыстық тамақпен қамтылғаны- 468 оқушы, «Жалпыға бірдей білім беру мен қамту» қоры есебінен тамақтанатыны- 353 оқушы, ата-ана есебінен тамақтанатыны-115 оқушы, буфеттік тағаммен тамақтанатыны-365 оқушы. Тамақтың бағасы-450 теңге.
№Барлық оқушы саныҮйде оқитын оқушы саны
Мектепте оқитын оқушы саны
Ыс тық тамақпен қам тыл ған оқу шы саны%Оның ішінде : Буфет тік тамақ пен қамтылған оқушы лар саны%
Мемлекет қаражаты есебінен тамақтанатын аз қамтылған отбасының балалар саны%Ата-анасы ның есебінен тамақ танатын балалар саны%
1126217124546838353751152536529
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясының бракераждық комиссия тобымен бірлесіп 2019 жылдың 20 қыркүйек айындағы асхана жұмысын зерделеу барысында асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасы талапқа сай, тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш технологиялық жабдықтар жарайды, асхана қызметкерлерінің жеке гигиенасы, киімі бар, құралдар маркерленген. Зерделеу күнгі ас мәзірі мектеп басшысымен бекітілген, ондағы азық-түліктің сапасы және түрі ас мәзіріне сәйкес келді. Буфеттік тағамдардың тізімі бар. Кезекшілік кестесі ілініп тұр. Тамақтың түрі: Лагман(сиыр еті), балғын қиярдан салат, «С» дәрумені қосылған кептірілген жеміс компоты, нан. Ауыз суға қайнаған су графинге құйылған, ыдыстар бар. Тамақтың дәмін тексеру кезінде кемшіліктер болған жоқ, әзірленген тамақтың сапасы жақсы, салмағы талапқа сай. Азық-түліктің сапасын растайтын сертификаттарының мерзімі өтпеген, қоймада азық-түліктің сақталуы талапқа сай. Мектеп асханасы аспаздық ыдыстармен жеткілікті мөлшерде қамтамасыз етілген. Оқушылардың тамағының сапасын арттыру мақсатында ас мәзіріне «С» дәрумендіру жұмыстарын енгізген. Тамақтан уланудың алдын алу мақсатында асханада газдалған сусындарды, пастерленбеген сүтті, тез дайындалатын тамақтарды(гамбургерлер, хот-дог, «фаст-фуд» тағамдары, чипсы, кириешка т.б, қуырылған жұмыртқа, бәліш және тағы басқа құрамында генетикалық түрлендірілген ингридиенттері бар өнімдерді қолдануға бракераждық комиссия мүшелері тарапынан тыйым салынды.
Комиссия мүшелері оқушылардың асханада дұрыс тамақтануын үнемі қадағалап, ата-ана мен оқушылардың сұраныстарын ескеріп отыру керек екендігін айтты.
Ұсыныс:
1. «Жалпыға бірдей білім беру мен қамту» қоры есебінен тегін ыстық тамақтанатын оқушылардың тамағы уақытында берілсін;
2. Мерзімі өткен сертификаттар жаңартылып отырылсын;
Әлеуметтік педагог Абдиева С.К.
Мақсаты: Асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасын, тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуын анықтау
Комиссия құрамы: мектеп директоры- Нурбалтаева З.К, ДОІЖО-Тастанбекова Б.М, кәсіподақ төрайымы-Сайлауова Г.Е, медбике- Биневова С.Б, әлеуметтік педагог-Абдиева С.К, ата-аналар комитеті мүшесі-М.Ералиева, психолог-Бекқулиева А.А.
Мектеп бойынша барлық оқушы саны-1262 оқушы, үйде оқитын оқушылар саны- 17оқушы, мектепте оқитын оқушылар саны-1245 оқушы, оның ыстық тамақпен қамтылғаны- 468 оқушы, «Жалпыға бірдей білім беру мен қамту» қоры есебінен тамақтанатыны- 353 оқушы, ата-ана есебінен тамақтанатыны-115 оқушы, буфеттік тағаммен тамақтанатыны-365 оқушы. Тамақтың бағасы-450 теңге.
№Барлық оқушы саныҮйде оқитын оқушы саны
Мектепте оқитын оқушы саны
Ыс тық тамақпен қам тыл ған оқу шы саны%Оның ішінде : Буфет тік тамақ пен қамтылған оқушы лар саны%
Мемлекет қаражаты есебінен тамақтанатын аз қамтылған отбасының балалар саны%Ата-анасы ның есебінен тамақ танатын балалар саны%
1126217124546838353751152536529
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясының бракераждық комиссия тобымен бірлесіп 2019 жылдың 20 қыркүйек айындағы асхана жұмысын зерделеу барысында асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасы талапқа сай, тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш технологиялық жабдықтар жарайды, асхана қызметкерлерінің жеке гигиенасы, киімі бар, құралдар маркерленген. Зерделеу күнгі ас мәзірі мектеп басшысымен бекітілген, ондағы азық-түліктің сапасы және түрі ас мәзіріне сәйкес келді. Буфеттік тағамдардың тізімі бар. Кезекшілік кестесі ілініп тұр. Тамақтың түрі: Лагман(сиыр еті), балғын қиярдан салат, «С» дәрумені қосылған кептірілген жеміс компоты, нан. Ауыз суға қайнаған су графинге құйылған, ыдыстар бар. Тамақтың дәмін тексеру кезінде кемшіліктер болған жоқ, әзірленген тамақтың сапасы жақсы, салмағы талапқа сай. Азық-түліктің сапасын растайтын сертификаттарының мерзімі өтпеген, қоймада азық-түліктің сақталуы талапқа сай. Мектеп асханасы аспаздық ыдыстармен жеткілікті мөлшерде қамтамасыз етілген. Оқушылардың тамағының сапасын арттыру мақсатында ас мәзіріне «С» дәрумендіру жұмыстарын енгізген. Тамақтан уланудың алдын алу мақсатында асханада газдалған сусындарды, пастерленбеген сүтті, тез дайындалатын тамақтарды(гамбургерлер, хот-дог, «фаст-фуд» тағамдары, чипсы, кириешка т.б, қуырылған жұмыртқа, бәліш және тағы басқа құрамында генетикалық түрлендірілген ингридиенттері бар өнімдерді қолдануға бракераждық комиссия мүшелері тарапынан тыйым салынды.
Комиссия мүшелері оқушылардың асханада дұрыс тамақтануын үнемі қадағалап, ата-ана мен оқушылардың сұраныстарын ескеріп отыру керек екендігін айтты.
Ұсыныс:
1. «Жалпыға бірдей білім беру мен қамту» қоры есебінен тегін ыстық тамақтанатын оқушылардың тамағы уақытында берілсін;
2. Мерзімі өткен сертификаттар жаңартылып отырылсын;
Әлеуметтік педагог Абдиева С.К.