19
қараша
2018
Тамақтану айдары
М.Мақатаев атындағы №14 орта мектеп асханасында тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның зерделеу қорытындысы туралы ақпарат
Мақсаты: Асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасын, тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуын анықтау
Комиссия құрамы: мектеп директоры- Нурбалтаева З.К,кәсіподақ төрайымы-Сайлауова Г.Е, медбике- Биневова С.Б, әлеуметтік педагог- Абдиева С.К, ата-аналар комитеті мүшесі-Жумагулова Н, тексеру топ мүшесі-Жумабекова Ж.Т.
М.Мақатаев атындағы №14 орта мектеп асханасында әлеуметтік қорғалмаған білім алушылар мен күнкөрісі төмен отбасылардан шыққан білім алушыларға ыстық тамақпен қамту жұмыстары ұйымдастырылып, асхана жұмысын бақылау жауапкершілігі жүктелген мектеп қызметкері бұйрықпен тағайындалды.Мектеп асханасында тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия құрамы сайланып, бекітілді.
Қазақстан Республикасы Үкіметінің 25.01.2008 жылғы №64 «Әлеуметтік қорғалмаған білім алушылар мен күнкөрісі төмен отбасылардан шыққан білім алушыларға қаржылай және материалдық көмек көрсетуге бөлінетін қаражатты жұмсау ережесін бекіту туралы», Қазақстан Республикасы Үкіметінің 12.03.2012 жылғы №320 «Әлеуметтік көмек көрсетілетін азаматтарға әлеуметтік көмектің мөлшерін, көздерін түрлерін және оны беру қағидаларын бекіту туралы» қаулыларын басшылыққа ала отырып, ақысыз ыстық тамақпен қамтамасыздандырылатын оқушылардың тізімі жасалып, бекітілді. Мектепте «Мектептік тамақтандыру» айдары ашылған, онда білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша ақпарат орналастырылған. Көрсетілетін қызмет беруші тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттарды және білім алушылар үшін пайдаланатын тамақ өнімдерінің тізбесін уақытында ұсынып отырады.
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясының 2018 жылдың 24 қазан күнгі асхана жұмысын зерделеу барысында асхананың санитарлық жағдайы талапқа сай болды, асхана қызметкерлерінің санитарлық-гигиеналық тазалықтары сақталған. Сырт киімдері бөлек киім ауыстыру бөлмесінде ілінген. Жұмысқа киетін киімдері шкафта тұрады. Тоңазытқышта азық-түліктің сақталуы талапқа сай, құрал-жабдықтар маркерленген. Ас мәзірі бекітілген, ондағы азық-түліктің сапасы және түрі ас мәзіріне сәйкес келді. Азық-түліктің сапасын растайтын сертификаттарының мерзімі өтпеген, қоймада азық-түліктің сақталуы талапқа сай. Зерделеу уақытындағы тамақтың түрі қайнатылған шұжық, макарон тұнбасы, салат сәбізден, айран, нан болды. Тамақтың мөлшері талапқа сай берілді. Тамақтың дәмін зерделеу кезінде кемшіліктер болған жоқ. Мектеп асханасы аспаздық ыдыстармен жеткілікті мөлшерде қамтамасыз етілген, зерделеу барысында жиегі сынған ыдыстарды қолданыстан алып тастау ескертілді. Оқушылардың тамағының сапасын арттыру мақсатында ас мәзіріне «С» дәрумендіру жұмыстарын енгізген. Тамақтан уланудың алдын алу мақсатында асханада газдалған сусындарды, пастерленбеген сүтті, тез дайындалатын тамақтарды(гамбургерлер, хот-дог, «фаст-фуд» тағамдары, чипсы, кириешка т.б, қуырылған жұмыртқа, бәліш және тағы басқа құрамында генетикалық түрлендірілген ингридиенттері бар өнімдерді қолдануға бракераждық комиссия мүшелері тарапынан тыйым салынды.Аспазшылар тарапы комиссия мүшелеріне асхана кезекшілігін бақылауды ұсынды.
Ұсыныс:
1. «Жалпыға бірдей білім беру мен қамту» қорынан тегін тамақтанатын әлеуметтік қорғалмаған білім алушылар мен күнкөрісі төмен отбасылардан шыққан білім алушылардың сапалы тамақпен қамтылуы үнемі бақылауда болсын;
2.Ас блогының қызметкерлері жеке гигиена тазалықтарын сақтасын;
Әлеуметтік педагог Абдиева С.К.
Мақсаты: Асханаға жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасын, тағамдарды дайындау технологиясына тоңазытқыш-технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен жағдайларының сақталуын анықтау
Комиссия құрамы: мектеп директоры- Нурбалтаева З.К,кәсіподақ төрайымы-Сайлауова Г.Е, медбике- Биневова С.Б, әлеуметтік педагог- Абдиева С.К, ата-аналар комитеті мүшесі-Жумагулова Н, тексеру топ мүшесі-Жумабекова Ж.Т.
М.Мақатаев атындағы №14 орта мектеп асханасында әлеуметтік қорғалмаған білім алушылар мен күнкөрісі төмен отбасылардан шыққан білім алушыларға ыстық тамақпен қамту жұмыстары ұйымдастырылып, асхана жұмысын бақылау жауапкершілігі жүктелген мектеп қызметкері бұйрықпен тағайындалды.Мектеп асханасында тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия құрамы сайланып, бекітілді.
Қазақстан Республикасы Үкіметінің 25.01.2008 жылғы №64 «Әлеуметтік қорғалмаған білім алушылар мен күнкөрісі төмен отбасылардан шыққан білім алушыларға қаржылай және материалдық көмек көрсетуге бөлінетін қаражатты жұмсау ережесін бекіту туралы», Қазақстан Республикасы Үкіметінің 12.03.2012 жылғы №320 «Әлеуметтік көмек көрсетілетін азаматтарға әлеуметтік көмектің мөлшерін, көздерін түрлерін және оны беру қағидаларын бекіту туралы» қаулыларын басшылыққа ала отырып, ақысыз ыстық тамақпен қамтамасыздандырылатын оқушылардың тізімі жасалып, бекітілді. Мектепте «Мектептік тамақтандыру» айдары ашылған, онда білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша ақпарат орналастырылған. Көрсетілетін қызмет беруші тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігін растайтын құжаттарды және білім алушылар үшін пайдаланатын тамақ өнімдерінің тізбесін уақытында ұсынып отырады.
Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиясының 2018 жылдың 24 қазан күнгі асхана жұмысын зерделеу барысында асхананың санитарлық жағдайы талапқа сай болды, асхана қызметкерлерінің санитарлық-гигиеналық тазалықтары сақталған. Сырт киімдері бөлек киім ауыстыру бөлмесінде ілінген. Жұмысқа киетін киімдері шкафта тұрады. Тоңазытқышта азық-түліктің сақталуы талапқа сай, құрал-жабдықтар маркерленген. Ас мәзірі бекітілген, ондағы азық-түліктің сапасы және түрі ас мәзіріне сәйкес келді. Азық-түліктің сапасын растайтын сертификаттарының мерзімі өтпеген, қоймада азық-түліктің сақталуы талапқа сай. Зерделеу уақытындағы тамақтың түрі қайнатылған шұжық, макарон тұнбасы, салат сәбізден, айран, нан болды. Тамақтың мөлшері талапқа сай берілді. Тамақтың дәмін зерделеу кезінде кемшіліктер болған жоқ. Мектеп асханасы аспаздық ыдыстармен жеткілікті мөлшерде қамтамасыз етілген, зерделеу барысында жиегі сынған ыдыстарды қолданыстан алып тастау ескертілді. Оқушылардың тамағының сапасын арттыру мақсатында ас мәзіріне «С» дәрумендіру жұмыстарын енгізген. Тамақтан уланудың алдын алу мақсатында асханада газдалған сусындарды, пастерленбеген сүтті, тез дайындалатын тамақтарды(гамбургерлер, хот-дог, «фаст-фуд» тағамдары, чипсы, кириешка т.б, қуырылған жұмыртқа, бәліш және тағы басқа құрамында генетикалық түрлендірілген ингридиенттері бар өнімдерді қолдануға бракераждық комиссия мүшелері тарапынан тыйым салынды.Аспазшылар тарапы комиссия мүшелеріне асхана кезекшілігін бақылауды ұсынды.
Ұсыныс:
1. «Жалпыға бірдей білім беру мен қамту» қорынан тегін тамақтанатын әлеуметтік қорғалмаған білім алушылар мен күнкөрісі төмен отбасылардан шыққан білім алушылардың сапалы тамақпен қамтылуы үнемі бақылауда болсын;
2.Ас блогының қызметкерлері жеке гигиена тазалықтарын сақтасын;
Әлеуметтік педагог Абдиева С.К.